Om het enigszins overzichtelijk te houden hebben wij voor u een kleine onderverdeling gemaakt op categorie. Ook kunt u altijd in het linker menu selecteren op merk, of de online catalogus doorbladeren van het betreffende merk. Wij doen ons best om de gehele collectie van een bepaald merk "online" te zetten, maar staat het door u gewenste artikel er (nog) niet bij, neem dan gerust contact met ons op. 

Hier de uitleg van de iconen die bij de kleding zijn bijgevoegd om u een nog duidelijker beeld te geven van de kwaliteit en geschiktheid van de kleding kleding.

 

  Deze norm legt de eisen en testmethoden vast voor materialen en naden van kleding die beschermt tegen neerslag, mist en de vochtigheid van de grond, waarbij het bovenste getal de waterdichtheid van het artikel aangeeft (3 hoogste waarde en 1 de laagste) en het onderste getal het ademend vermogen ( 3 de hoogste en 1 de laagste waarde). 
 

Beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding. Deze kleding is gemaakt van vlamvertragende materialen. Dat wil zeggen dat het materiaal als het in contact komt met vlammen, maar in beperkte mate verder zal branden. bij verwijdering van de vlam zal het materiaal doven. De norm kent voor wat betreft het doek alleen een vlamvertragingstest. het resultaat van de test wordt weergegeven door de index. Daarnaast zijn in deze norm eisen gesteld aan de naadsterkte en vlamvertragendheid op de naad
   Deze norm legt de vereisten vast voor kleding die tot doel heeft de aanwezigheid van de gebruiker visueel te benadrukken om hem meer te laten opvallen in gevaarlijke situaties, zowel bij dag als bij nacht. Ook hierbij kunnen 2 cijfer getoond worden, waarbij de bovenste de klasse van zichtbaarheid weergeeft (3 = hoog en 1 = laag) en de onderste geeft de kwaliteit van reflectieband weer, 1 of 2.
  Bescherming tegen koude, temperaturen boven -5C waarbij de letter A staat voor de thermische weerstand klasse, B voor de luchtdoorlatendheid, C voor de weerstand aan het doordringen van water en de letters D en E voor de thermische isolatie.
  Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliĆ«n. Deze norm legt de vereisten en testmethoden vast voor chemische beschermingspakken van type 6, zowel pakken voor eenmalig gebruik als herbruikbare pakken. Type 6 kleding is kleding die een beperkte bescherming biedt tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen. Over het algemeen zal deze kleding gemaakt zijn uit vloeistofafstotende, maar niet volledig vloeistofdichte kleding.
   Deze norm legt de vereisten vast voor lasserskleding. Het betreft hier kleding die bij normale temperaturen een hele dag (8 uur) gedragen kan worden en bescherming biedt tegen kleine spatten van gesmolten metaal, toevallig vlamcontact en UV-straling. De norm handelt niet over beschermende kleding die gedragen wordt bij speciale laswerkzaamheden. ISO 11611 is de opvolger van EN 470-1.   
 

Beschermende kleding voor werknemers die worden blootgesteld aan hitte en vlammen met uitzondering van lassers en brandweermannen. De drager wordt beschermd tegen korte contacten met een vlam, evenals (tot op zekere hoogte) tegen convectieve- en stralingshitte. De ISO 11612 is de opvolger van de EN 531